حجت الاسلام والمسلمین طاهری در گفتگو با خبرنگار سرویس استان ها خبرگزاری «حوزه» با اشاره به ضرورت تحول در حوزه، اظهارداشت: تحول از مسایل مهم در دین مبین اسلام است که بارها از سوی ائمه اطهار(ع) مورد تاکید قرار گرفته است.
وی با بیان این که ائمه اطهار(ع) بر به روز بودن علما تاکید کرده اند، افزود: معمار کبیر انقلاب و مقام معظم رهبری نیز همواره بر به روز بودن طلاب و حوزه ها و امر مهم تحول تاکید کرده اند، امری که از اصول اساسی مورد نیاز امروز و فردای حوزه هاست.
*تحول در راستای آموزههای اهلبیت(ع)
مدیر حوزه علمیه استان مازندران ادامه داد: البته تحول بدین معنا نیست که به هر قیمتی رخ دهد، بلکه این مهم باید مطابق با آموزه های اهل بیت(ع) و در راستای احکام اسلامی باشد.
وی با تاکید بر این که امروز دنیا به سرعت در حال گذر و تحول است و ما برای پاسخگویی، نیازمند تحول هستیم، گفت: اگر ما خود را با سیر تحول همراه نکنیم، نخواهیم توانست آن طور که باید اهداف حوزه و انقلاب اسلامی را پیاده کنیم.
* هماهنگ سازی حوزه و حوزویان با تحولات جهانی
حجت الاسلام والمسلمین طاهری تصریح کرد: از جمله بخش های مهم جامعه که باید خود را با تحولات جهانی همراه سازد، حوزه و حوزویان هستند، چرا که پیشرفت سریع علوم روز باعث ایجاد مسایل جدید فقهی می گردد که باید دین پاسخگوی آنها باشد.
*تحول آموزشی
وی ادامه داد: در راستای پاسخگویی به این نیازها ما در ابعاد مختلف حوزه های علمیه نیازمند تحول هستیم که بعد آموزشی مهم ترین بخش است، البته این بدین معنا نیست که به طور کلی متون آموزشی را تغییر دهیم، چون این متون بسیار غنی بوده و تاکنون در دوره های مختلف پاسخگو بوده اند، اما باید نقاط ضعف را بررسی و برطرف کنیم.
مدیر حوزه علمیه مازندران تصریح کرد: از سوی دیگر باید برخی از دروس که تاکنون در حوزه ها به آنها توجه نشده و از ضروریات روز است، شناسایی و تدریس گردد.
وی با تاکید بر این که قطعا تحول در حوزه موجب پویایی اجتهاد می گردد، ابراز داشت: منابع فقهی و دینی ما بسیار غنی بوده و برای تمام شئون زندگی بشر در هر عصری برنامه های کاملی در آنها وجود دارد، اما آنچه حائز اهمیت می باشد، این است که مطالب مبتلابه روز را از این منابع غنی استخراج و در اختیار پژوهشگران قرار دهیم.
*برنامه ها و اقدامات
حجت الاسلام والمسلمین طاهری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به برنامه ها و اقدامات تحولی در حوزه علمیه مازندران، ابراز داشت: بیش از 2 هزار طلبه در 23 مدرسه علمیه استان، بدون احتساب مدارس حوزه علمیه شهرستان بابل، تا مقطع سطح سه مشغول تحصیل و فراگیری علوم دین هستند.
مدیر حوزه علمیه مازندران ادامه داد: در حوزه استان علاوه بر اجرای برنامه های ابلاغی از سوی مرکز مدیریت حوزه های علمیه، برنامه های متنوع آموزشی از جمله دوره های تفسیر قرآن و سیر مطالعات آثار شهید مطهری اجراء می گردد که با استقبال گسترده طلاب مواجه شده است.
وی همچنین اجرای برنامه های اخلاقی، معرفی بزرگان و الگو پذیری از آنان و تشویق طلاب به نماز شب و تهجد را از دیگر برنامه های حوزه مازندران اعلام کرد.
انتهای پیام18/313